Суд ухвалив вирок контрабандисту, який сховав канабіс у своїй бороді

Фото: Харківська митниця

Дергачівський районний суд Харківської області ухвалив вирок чоловікові, якого звинувачували в контрабанді наркотиків з України до РФ. Пакет із каннабісом він сховав у своїй бороді.

Про це Харків Times дізнався із вироку суду.

Суд встановив, що обвинувачений купив прозорий пакетик з канабісом 1 липня цього року приблизно о 18:00 у Києві в районі Солом’янської площі. 4 липня, о 19:00, чоловік виїхав на пасажирському автобусі Setra S 228, з Києва до Ростова-на-Дону.

Дорогою, під’їжджаючи до пункту пропуску “Гоптівка”, чоловік вирішив надійніше сховати “товар”. Як сказано в протоколі суду, полімерний пакет, обмотаний клейкою стрічкою типу «ізолента» з особливо небезпечним наркотичним засобом – канабіс, він сховав у власній бороді.

“Однак довести свої злочинні дії до кінця він не зміг з причин, що не залежали від його волі, оскільки під час проведення прикордонно-митного контролю із застосуванням службового собаки в бороді останнього виявлено полімерний пакет, обмотаний клейкою стрічкою типу “ізолента” з речовиною сіро-зеленого. кольори рослинного походження”, – йдеться у протоколі.

За результатами експертизи, проведеної Харківським НДЕКЦ МВС України, у пакеті, схованому у бороді чоловіка, знаходився канабіс, вагою 0,5587 (у перерахунку на суху речовину).

Під час судового розгляду чоловік повністю визнав свою провину і запевняв, що кається у скоєному.

Суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.2 ст.305 КК України (замах на контрабанду наркотиків, психотропів їх аналогів). Обвинуваченого засудили до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки. Крім цього, він повинен буде сплатити вартість експертиз у розмірі 2402 грн.

Як повідомляв  Харків Times, у пункті пропуску «Гоптівка» службовий собака на прізвисько Арчі, натренований на пошук наркотиків, вказав на пасажира автобуса, який їхав до РФ. Пакунок з канабісом чоловік сховав у своїй бороді.